Ontmoetingsdag 2018

Het pedagogisch project van onze school wordt reeds enkele jaren mooi geëxpliciteerd in ‘de Cirkel van Veerkracht’. Een cirkel die niet enkel de muren van onze school opfleurt, maar bovenal ons handelen dagelijks kleur geeft. De vier waarden waartoe we opvoeden zijn verbondenheid, meesterschap, onafhankelijkheid/verantwoordelijkheid en zingeving.

Op woensdag 12 september werden deze vier waarden zeer duidelijk voelbaar tijdens een spetterende ontmoetingsdag. De werkgroep weet er nu reeds enkele jaren in te slagen om collega’s én leerlingen te verrassen met een uitzonderlijke invulling van de ontmoetingsdag. Dit jaar was de spanning in het leerkrachtenlokaal te snijden. Op het programma stond: ‘The Escape-room’.

Alle leerlingen werden samen met hun klastitularis voor de uitdaging geplaatst om, door gebruik te maken van elkaars talenten en intense samenwerking, een batterij aan creatieve opdrachten tot een goed eind te brengen. Slecht na het realiseren van deze opdrachten werd de sleutel in de deur gestopt van het klaslokaal en kon men genieten van een feestelijke ontmoeting op de speelplaats.

Het resultaat? Bewonder de energie even in het bijgevoegd filmpje, of hoe ‘Verbondenheid, Meesterschap, Onafhankelijkheid en Zingeving betekenisvol werden en hoopvolle begrippen zijn met het oog op de komende uitdagingen.