Don Bosco’s picknick!

Op vrijdag 10 oktober laatstleden werd een stukje droom van Don Bosco gerealiseerd.

In de school in Heverlee hangen sinds enkele weken de dromen van de leerlingen en collega’s geschreven op kleine vlaggetjes boven de speelplaatsen. Een heerlijk zicht en een permanente oproep om zorg te dragen voor elkaar en elkaars droom.

Een werkgroep binnen onze campus wou echter nog even de grenzen verleggen en dit onder het motto: ‘We sturen alle dromen en de droom van Don Bosco de wereld in’.

Een gedreven werkgroep samengesteld uit de zusters van Don Bosco, enkele medewerkers van Don Bosco, personeelsleden van Kinderrijk, de basisschool en collega’s van het secundair ging aan de slag.

Het opzet bestond erin dat we met de volledige campus een grootste picknick zouden organiseren.

Een zeer gewaagd opzet. Met enige argwaan en de nodige kritische vragen werden de voorbereidingen van de uiterst dynamische werkgroep gevolgd:

  • Wie zorgt voor de peutertjes, de kleintjes van het kinderdagverblijf
  • Waar gaan we met z’n allen zitten? Is het risico op regen niet te groot?
  • Waar halen we desserts voor zoveel kinderen en jongeren?
  • Wie zorgt voor de assistentie tussen deze net te grote groep?
  • Je gaat toch geen zeventienjarigen in groepen samen zetten met kleuters?
  • ..

De leden van de werkgroep wisten de meeste vragen te counteren met het antwoord: ‘Don Bosco zorgt hier wel voor’. Niet dat dit antwoord alle twijfel wegnam, maar wat kan een mens hiertegen inbrengen?

In elk geval, enkele uren voor de aftrap van dit gewaagd experiment goot het pijpenstelen, bleef de lucht grijs en gingen de temperaturen niet boven de veertien graden.

Vanaf 9.00u zag je helpende handen vanuit allerhande hoeken opduiken en samen met deze handen ook de eerste zonnestralen. Je houdt het niet voor mogelijk.

Het werd te mooi om waar te zijn. Groepen werden samengesteld, begeleid naar de grasvelden, gesponsorde desserts en drankjes werden aangerukt. De muziek knalde door de geluidsinstallatie.

In de groepen zag je oudere leerlingen peutertjes helpen met het eten, praatjes maken, verbroederen. Leerkrachten sprongen bij waar nodig en maakten van de gelegenheid gebruik om het gevoel van sterke verbondenheid op deze campus in daden om te zetten.

Een waar feest.

Enkele collega’s brachten op het podium een boeiend verhaal over het leven van Don Bosco, afgerond met een dans met alle aanwezigen.

Ter afsluiting van dit heerlijk feestmoment kreeg elke aanwezige de kans om zijn droom aan een ballon op te hangen en deze in de lucht te laten. Honderden ogen volgden de zee van witte ballonnen, hoog in de lucht.

Don Bosco’ droom? Zeer zeker!

Met dank voor de inzet van een fantastische werkgroep en vele vrijwilligers.

klik hier voor het volledige fotoverslag van deze heerlijke dag

Deze diashow vereist JavaScript.