PAG

Stenenboog--330x220De Pastorale Animatie Groep heeft in onze school een animerende taak. Deze groep enthousiaste leerkrachten wil mensen in beweging zetten en deuren openen.

Zij bieden expliciete momenten aan waarin zij jongeren en collega’s de kans bieden om stil te staan en na te denken rond een bepaald thema.

Dit gebeurt in een sfeer van ‘mogen’ en van ‘aanbieden’.

De pastorale animatiegroep wil geen deuren forceren, maar deuren op een kier zetten. Deuren naar zingeving die vandaag voor veel jongeren en volwassenen gesloten blijven.

We geloven immers heel sterk in de kracht van het ontmoeten, in de rijkdom van het voorleven.

De wijze waarop wij aandacht hebben voor leerlingen, in het bijzonder voor hen die dreigen uit de boot te vallen of die het (tijdelijk) wat moeilijker hebben, is een eerste en fundamentele uitdrukking van onze onderstroom, van ons geloof.

Daarom is pastoraal ook altijd en overal mogelijk: tijdens de lessen, tijdens de middagactiviteiten, tijdens de ‘bezinningsmomenten’, voor en na de schooluren.

Deze pastorale animatiegroep weet vaak ongezien het leven in onze school meer kleur te geven en bij momenten zelfs echt in te kleuren.

Geniet even mee met vele van hun initiatieven in het fotoarchief: kersttoneel, paasfeest,..