Project Seminarie 7OA

Op donderdag 2 mei werden de ouders en leerkrachten en directie door de leerlingen van het zevende jaar Organisatie-assistentie uitgenodigd op het slotmoment van hun project.

Het project Seminarie is een vakoverschrijdend project met als doel dat leerlingen leren in groep samenwerken, afspraken  maken, analyseren, gegevens opzoeken en deze verwerken, plannen, uitvoeren en evalueren. Het resultaat van dit fantastisch samenwerkingsproces mocht echt gezien zijn.

Alle aanwezigen werden vergast op een hartelijke verwelkoming, verzorgde bediening, een overdaad aan verfijnde hapjes en bijpassende drank. Bovendien gidsten de leerlingen ons doorheen hun schoolloopbaan aan de hand van een presentatie. Als afsluiter mochten ouders en leerkrachten als dank een bloemetje  in ontvangst nemen.

Enkele uitspraken van onze leerlingen:

  • ‘Ik vond het een toffe ervaring om samen met de klas een project uit te werken en aan mijn ouders te laten ervaren wat ik kan en wat ik echt wil bereiken.’
  • ‘Ik vond het fijn om tijdens het project te ervaren dat we als klas als team kunnen werken, op elkaar kunnen rekenen en op elkaar kunnen inspelen. ‘
  • ‘Het was druk, maar alles verliep vlot en zonder stress. De presentatie was boeiend en leuk.’
  • ‘Het was fijn om als groep zo intens samen te werken.’
  • ‘Na een dag hard werken en intensief koken is het heerlijk om te horen dat de mensen genoten van de hapjes.’